Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ο 4χρονος Κόλια εκπαιδεύεται για πρόεδρος της Λευκορωσίας


  • ΜΙΝΣΚ. Χαιρέτισε προέδρους φορώντας γραβάτα και γιλέκο, επιθεώρησε στρατεύματα με στολή αξιωματικού και ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές μπροστά στις κάμερες. Από πολλές απόψεις, ο Νικολάι Λουκασένκο αποτελεί πρότυπο μελλοντικού πολιτικού ηγέτη. Υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι μόλις τεσσάρων ετών.

Ο Νικολάι ή Κόλια είναι ο ξανθομάλλης γιος του Αλεξάντερ Λουκασένκο, του προέδρου της Λευκορωσίας, ο οποίος προκαλεί κατάπληξη και σχόλια παίρνοντας μαζί τον γιο του στις συναντήσεις που έχει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, στρατηγούς και αρχηγούς κρατών.

Ο 54χρονος πρόεδρος, ο οποίος θεωρείται από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης», ενδεχομένως χρησιμοποιεί τον Κόλια για να παρουσιάσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, σε μια προσπάθεια να συσφίγξει τις σχέσεις της Λευκορωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. (ΕΕ)

Τον περασμένο μήνα, ο μικρός συνόδευσε τον πατέρα του σε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία. Τα πλάνα της τηλεόρασης έδειξαν τον κ. Λουκασένκο να ταχταρίζει τον Κόλια στα πόδια του, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του μπροστά σε αυτή την απίθανη σκηνή.

Έπειτα από αυτό το συμβάν ακολούθησε ένα επεισόδιο κατά το οποίο ο κ. Λουκασένκο, συνάντησε τους στρατηγούς του συνοδευόμενος από τον Κόλια. Ο μικρός φορούσε ακριβώς ίδια στολή και πηλίκιο με τον πατέρα του. Οι αξιωματικοί αναγκάστηκαν να χαιρετήσουν στρατιωτικά το 4χρονο αγόρι.

«Ένιωσα έκπληξη και ντροπή με αυτή την ηλιθιότητα. Και το χειρότερο είναι ότι συνεχίζεται» λέει ο Πάβελ Κοζλόφκι, πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας. [ΤΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη 7 Απριλίου 2009]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου