Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Μπερλουσκόνι: «Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ περνούν οι σεισμοπαθείς»

  • Δήλωση γκάφα του Ιταλού πρωθυπουργού



«Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» περνούν οι σεισμοπαθείς στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέστησε στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό να δουν την προσωρινή διαμονή τους στις σκηνές... «σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ», μιλώντας από τη συχνότητα του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου N-TV.

«Δεν τους λείπει τίποτα, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό. Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, όμως γι' αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση των σεισμοπαθών. Λίγο αργότερα, πάντως, επανήλθε, λέγοντας πως ήθελε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στους πληγέντες

Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17.000 έχουν μείνει άστεγοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Αμπρούτσο και κυρίως την πρωτεύουσά της Λ' Ακουιλα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει προσωρινή στέγη σε σκηνές που έχουν στηθεί στα προάστια της πόλης. Δεκαέξι από τα θύματα είναι παιδιά.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός σημείωσε ότι 2.962 σκηνές έχουν στηθεί στην περιοχή, οι οποίες φιλοξενούν σχεδόν 18.000 ανθρώπους. Έχουν επίσης στηθεί 14 νοσοκομεία εκστρατείας, 31 καταυλισμοί με σκηνές και 24 μαγειρεία, πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα περιληφθεί στον ποινικό κώδικα μια νέα διάταξη βάσει της οποίας θα τιμωρείται η λεηλασία κτιρίων με «πάρα πολύ σοβαρές ποινές», καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που συνελήφθησαν τις τελευταίες νύχτες την ώρα που λεηλατούσαν εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από 280 επεμβάσεις έχουν γίνει σε λιγότερες από 36 ώρες στο νοσοκομείο εκστρατείας που στήθηκε στην μετά το σεισμό, σύμφωνα με δηλώσεις του Μάριο Καρόλι, υπεύθυνου της ιατρικής αυτής μονάδας.

Το νοσοκομείο εκστρατείας έχει στηθεί στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου της Λ'Άκουιλα, το οποίο έχει εκκενωθεί και κλείσει λόγω των ρωγμών που φέρει μετά το σεισμό.
  • TA NEA: Τετάρτη 8 Απριλίου 2009.Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2009 05:33. Web-Only

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου