Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Μακελειό στις ΗΠΑ και καθημερινά εγκλήματα στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις ΗΠΑ υπόθεση μαζικής δολοφονίας και ομηρίας δεκάδων ανθρώπων στο κτίριο της Αμερικανικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Πολίτη στην πόλη Μπινγκχάμπτον της Νέας Υόρκης. Αυτοκτόνησε ο δράστης, μετέδωσε το ABC.

Ένας άντρας άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του κτιρίου στην πόλη Μπινγκχάμπτον, της πολιτείας της Νέας Υόρκης, στο κτίριο της Αμερικανικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Πολίτη. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο δράστης αυτοκτόνησε αφήνοντας πίσω του 13 ανθρώπους νεκρούς και 26 τραυματίες.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν ο δράστης μπήκε μέσα σε αυτό και άρχισε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα, μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο WBNG. Την ίδια ώρα, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 με 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση του ενόπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι 20 - 30 ετών και έχει ασιατικά χαρακτηριστικά, ωστόσο άγνωστα παραμένουν τα στοιχεία του και τα κίνητρα για την πράξη του. Η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και εκκένωσε κατοικίες και το παρακείμενο γυμνάσιο. Το Μπινγκχάμπτιον απέχει 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Νέας Υόρκης. Το κέντρο εξυπηρετούσε μετανάστες, οι οποίοι προετοιμάζονταν για τις απαιτούμενες εξετάσεις που χρειάζονται, προκειμενου ν' αποκτήσουν την άδεια παραμονής ή την υπηκοότητα. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ]

  • Είναι η αμερικανική κοινωνία, μια κοινωνία διαλυμένη, ακρωτηριασμένη, που ζει με τους νόμους της ζούγκλας, του ισχυρότερου. Και ισχυρότερος είναι εκείνος που έχει το όπλο στο χέρι και σκοτώνει όποιον θέλει και όποτε θέλει και όπου θέλει. Στην Αμερική τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά. Αυτό το κράτος, λοιπόν, θέλει να μας επιβάλει κανόνες, θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στην παγκόσμια κοινότητα, βγάζει φιρμάνια για την επικινδυνότητα άλλων κοινωνιών, κυνηγάει ορατούς και αόρατους εχθρούς παντού, οπουδήποτε στον πλανήτη, και σέρνει από τη μύτη κράτη και πολιτικούς ηγέτες.
  • Βέβαια, και η χώρα μας, με την ηλίθια κυβέρνηση που έχει, κατάντησε μια πολυφυλετική, ανασφαλής, ζούγκλα. Το αστυνομικό δελτίο βρίθει από εγκλήματα καθημερινά. Εγκλήματα μικρά και μεγάλα, ληστείες, απαγωγές, δολοφονίες. Η Ελλάδα έχει καταντήσει μια διεφθαρμένη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου